menu
Word Lid
Groene ruimtes behouden en uitbreiden

Daniël VAN PRAET


Leeftijd: 55


Gehuwd, vader van 2 zoons


Beroep: technisch lasser


Speerpunt: groene ruimtes behouden en uitbreiden


Na mijn dagtaak hou ik ervan om te gaan wandelen met mijn 2 honden. Die hebben hun beweging nodig en het is tegelijk ook gezond voor het baasje !

De laatste jaren echter ondervind ik dat er heel wat groene ruimte verdwenen is in Opwijk. Het centrum raakt volgebouwd en er staan nog meer verkavelingen op stapel… Het is doodjammer dat er nooit een park aangelegd werd op de site van de vroegere Nijdrop, en ook op de site van voormalige lompenverwerker Van Breuze in het centrum is er geen openbare groenruimte voorzien.

Er is in Opwijk echt nood aan speelweiden, gecombineerd met rustige zitplaatsen en met zones waar echt kan geravot worden. Zo kunnen de nieuwe inwoners mekaar ontmoeten en dat draagt onmiskenbaar in hoge mate bij aan de leefbaarheid in onze gemeente. Meer sociale controle draagt immers bij tot het verlagen van het onveiligheidsgevoel. En daarbij consequent optreden met effectieve straffen tegen elke poging tot verloedering van een buurt.

Nultolerantie dus voor druggebruik, vandalisme en werkelijke overlast. Nultolerantie voor het verbaal of fysiek intimideren van personen. Al zeker voor groepen jongeren die menen dat ze baas kunnen spelen in bepaalde straten of pleinen, zodat die vrijblijven voor gezellige ontspanning en ongebonden sporten.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF