menu
Word Lid
Verslag: protest in Dilbeek tegen nieuwe asielcentra in de Rand

Het Vlaams Belang hield vandaag een geslaagde protestactie tegen de komst van een nieuw asielcentrum op de grens tussen Sint-Jans-Molenbeek en Dilbeek. “De asielcentra in de richting van de Vlaamse Rand duwen is een bewuste politiek van de linkse partijen”, zegt Kamerlid Joris De Vriendt. “Maar de Vlaamse Rand is vol, zoals Vlaams-Brabant vol is en zoals Vlaanderen vol is. We hebben een beleid nodig dat eindelijk de instroom aanpakt.”

PS-burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Catherine Moureaux wil de asielzoekers die in voormalig rusthuis Sebrechts verblijven, tegen maart 2024 naar de rand van haar gemeente verhuizen. “Richting Dilbeek, nog maar eens richting Vlaamse Rand dus”, aldus De Vriendt. “Het is de PS er vooral om te doen de miserie en de lasten van haar open grenzen-beleid door te schuiven naar de Vlaams-Brabanders. En ik neem het staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) kwalijk dat ze de PS ogenblikkelijk op haar wenken bedient.”

“DE LASTEN VAN HET OPEN GRENZEN-BELEID OOK NIET OP DE JEUGD AFSCHUIVEN”

Vlaams Parlementslid en voorzitter van Vlaams Belang Jongeren Filip Brusselmans is ook bijzonder ontstemd dat de lasten daarnaast op de jeugd afgeschoven worden. “Jeugdhuizen dienen niet voor asielopvang, zomin als domeinen waar scholen hun bosklassen houden. Die zijn daar niet voor geschikt, en het zijn niet onze jongeren die moeten opdraaien voor het falende beleid. Helaas mochten we deze week vernemen dat minister van Jeugd Benjamin Dalle (cd&v) momenteel reeds gesprekken voert met diverse private jeugdverblijven.”

“Men mag nog zo wanhopig naar extra opvangplaatsen zoeken, het is een straatje zonder einde”, besluit De Vriendt. “De instroom, zeg maar de invasie, moet worden aangepakt. Andere Europese landen tonen dat dit mogelijk is. Het Vlaams Belang heeft in haar plan ‘Fort Europa’ veertig concrete maatregelen die een ander beleid mogelijk maken. Een ander beleid is nodig en is mogelijk.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF