menu
Word Lid
CD&V zet alle poorten open voor asielzoekers, o.m. in Beersel...!

Het Vlaams Belang is er niet over te speken dat Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (cd&v) verscheidene jeugddomeinen openstelt voor de opvang van asielzoekers. “Er worden in dit land al meer dan 32.000 personen opgevangen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “En cd&v zet nu ook op Vlaams en lokaal niveau nog eens alle poorten open. Wanneer gaat het voor die partij voldoende zijn? Nu gaat men ook al zoeken in domeinen waar scholen hun bosklassen houden.”

Dalle stelt op drie sites van het Vlaams jeugdwerk ruimtes open die momenteel niet gebruikt worden. Het gaat om twee jeugdcentra in Beersel, Destelheide en Hanenbos, en twee gebouwen op het domein van de Hoge Rielen in Kasterlee. “Dalle ging het dus onder meer zoeken in de al zeer zwaar belaste Vlaamse rand”, aldus Van Grieken. “En hij handelde bovendien volledig op eigen houtje. Er vond immers geen enkel overleg plaats binnen de Vlaamse regering, of wat daarvoor moet doorgaan. Dat bevestigde hij zelf zonet nog door in het Radio 1-programma De Ochtend niet te willen antwoorden op vragen hierover.”

“ASIELOPVANG IN DE JEUGDVERBLIJVEN WORDT EEN STRUCTURELE MAATREGEL”

Aan de stelling van de Vlaamse minister van Jeugd dat het slechts om een tijdelijke maatregel gaat, hecht Van Grieken geen enkel geloof. “In deze context is het woord ‘tijdelijk’ al vaker compleet inhoudsloos en betekenisloos gebleken. De asielopvang in de jeugdverblijven wordt zonder meer een structurele maatregel.” “Jongeren zullen voortaan geconfronteerd worden met asielzoekers en de gevolgen van de opengrenzenpolitiek op plekken waar ze normaal veilig zouden moeten kunnen vertoeven”, vult Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) aan. “Dalle kijkt trouwens al verder dan de domeinen die de Vlaamse regering in beheer heeft en voert momenteel al gesprekken met veertien private jeugdverblijven. De zoektocht naar opvangcapaciteit wordt dus nog geïntensifieerd.”

Dat laatste is volgens het Vlaams Belang allerminst verwonderlijk. “Het tekort aan opvangplaatsen zal alleen nog maar toenemen, omdat de reeds gigantische instroom nog steeds verder toeneemt”, besluit Van Grieken, die verwijst naar het feit dat de voorbije nacht nog meer dan 2.400 asielzoekers arriveerden op het Italiaanse eiland Lampedusa. “Extra opvangcapaciteit zoeken biedt geen oplossing. Die wordt enkel geboden door de instroom van asielzoekers eindelijk omlaag te halen.”

OOK DIT IS EEN REDEN OM AANWEZIG TE ZIJN, A.S. ZATERDAG OM 10U IN KATTEBROEKSTRAAT 199 TE DILBEEK.

STOP DE ASIELDUMPING IN VLAAMS-BRABANT

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF