menu
Word Lid
A.s. zaterdag actie tegen komst nieuwe asielcentra i/d Rand. Afspraak om 10u, Kattebroekstraat 199 in Dilbeek

Het Vlaams Belang kondigt aan zaterdag 16 september een actie te houden tegen de komst van een nieuw asielcentrum naar de rand van Sint-Jans-Molenbeek op nog geen 100 meter van Dilbeek. “Vivaldi en de Brusselse regeringspartijen voeren een bewuste politiek om asielcentra zoveel mogelijk in de richting van de Vlaamse Rand te duwen”, stelt Kamerlid Joris De Vriendt (Vlaams Belang). We zullen het blijven herhalen: met extra opvangplaatsen lossen we niks op”, zegt ook voorzitter Tom Van Grieken.

Gisteren raakte bekend dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) en burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, Catherine Moureaux (PS) een akkoord bereikten over het asielcentrum in voormalig rusthuis Sebrechts in Molenbeek. De asielzoekers die er verblijven zullen tegen maart 2024 verhuizen naar de rand van de gemeente en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, op minder dan 100 meter van de gemeente Dilbeek.

“DE PS EN DE ANDERE VIVALDIPARTIJEN WILLEN ENERZIJDS ZOVEEL MOGELIJK DE GRENZEN OPENZETTEN, MAAR ANDERZIJDS SCHUIVEN ZE DE LASTEN DAARVAN RICHTING VLAANDEREN”

“Deze verhuis is een schoolvoorbeeld van een vestzak-broekzakoperatie”, benadrukt De Vriendt. “Gisteren was de last voor de Molenbekenaar, morgen is ze voor de Vlaams-Brabander. De PS en de andere Vivaldipartijen willen enerzijds zoveel mogelijk de grenzen openzetten, maar anderzijds schuiven ze de lasten daarvan richting Vlaanderen. Het Vlaams Belang heeft zich telkenmale met acties verzet tegen dit beleid waardoor de reeds bedreigde identiteit in de Vlaamse Rand nog meer onder druk komt. We zullen ons ook tegen dit plan verzetten en roepen op tot actie.”

“De Moor faalt volledig”, zegt ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Dit akkoord loopt over van hypocrisie. De Moor danst naar de pijpen van de PS en doet niets aan de instroom. Er is geen ontradings- en geen terugkeerbeleid. We zullen het blijven herhalen: met extra opvangplaatsen lossen we niks op. Enkel door de instroom van asielzoekers omlaag te halen, kunnen we het probleem het hoofd bieden.”

De Vlaams-nationalistische partij zal aanstaande zaterdag 16 september om 10 uur een statische actie houden aan aan het asielcentrum in de Kattebroekstraat 199 te 1700 Dilbeek.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF